U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Vacature Sociotherapeuten
terug

Vacature Sociotherapeuten

16 januari 2020

Jij zoekt verdieping in je vak als sociotherapeut en dat stimuleren wij. De Piet Roordakliniek in Zutphen gaat uitbreiden met twee nieuwe afdelingen en daarom zoeken wij meerdere ambitieuze sociotherapeuten!

Wat doe je als sociotherapeut?
Forensisch sociotherapeut word je niet zomaar, zeker niet bij de Piet Roordakliniek in Zutphen. We vinden dat jij een sleutelrol hebt in de behandeling en zijn trots op onze sociotherapeuten omdat we weten hoe pittig deze baan is. De cliënten zijn regelmatig met justitie in contact gekomen, gepokt en gemazeld door het leven dat ze geleid hebben. Hierin staat hun langdurige verslaving centraal in combinatie met psychische problemen en/of praktische problemen zoals schulden en werkeloosheid. We gaan uitbreiden met een afdeling LVB (licht verstandelijke beperking) en detox diagnostiek.

‘Het is hier een minimaatschappij met uitvergroot en ingewikkeld gedrag’, het lijkt soms wel op een hogedrukketel die op ontploffen staat’

Durf jij jezelf te zijn en ben je gewend vooruit te denken? De cliënten zijn zeer gevoelig voor authenticiteit en eerlijkheid en doen steeds een beroep op jouw persoonlijkheid en professionaliteit. Dat is veel schakelen; het ene moment ben je groepsleider en begeleid je het groepsprogramma of een therapieblok. Het volgende moment bespreek je als persoonlijk begeleider het individueel behandelplan met een cliënt. Ook heb je structureel contact met de reclassering. In deze veelzijdige baan gaat het om vertrouwen, begrenzen, regie houden, risico’s inschatten en met de cliënt inzetten op een veilig leefklimaat en zijn behandeling.

Dit doe je niet alleen; elk team bestaat uit acht collega’s; allen sterk gemotiveerd om met elkaar aan de slag te gaan en zich verder te professionaliseren als vak therapeut. Je werkt zelfstandig maar ook in nauwe samenwerking met andere disciplines zoals psychiater en GZ-psycholoog. Een senior collega is jouw werkbegeleider. Vanaf dag één krijg je een coach toegewezen; niet vrijblijvend, wel leerzaam en nodig voor jouw verdere professionalisering. Lees het verhaal van senior sociotherapeut Marije Waller en krijg nog meer beeld bij de functie!

Dit bieden wij:
Je werkt in een no nonsens cultuur waar hard gewerkt en gelachen wordt; met een veilig en stevig behandelklimaat. En verder:

 • een basisopleiding van 2 jaar specifiek voor sociotherapeuten; waarin o.a. inbegrepen het maken en volgen van een TMA analyse (drijfveren & talenten) en serieuze aandacht voor jouw carrière perspectief;
 • een goed salaris van maximaal € 3.229,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (functiegroep 45 CAO GGZ) en afhankelijk van kennis en ervaring;
 • een jaarcontract met daarna mogelijkheden voor een vaste aanstelling;
 • parttime mogelijkheden (24-36 uur/week);
 • we werken met Appical; een onboarding-app waar je een maand voor je startdatum kennis
  mee gaat maken. Leuk om alvast te lezen wat Tactus je biedt en wat het werken bij de Piet
  Roordakliniek inhoudt;
 • 8% vakantiegeld;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% (13e maand);
 • Nog veel meer: een compleet overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je hier


Last but not least: meewerken in het opzetten van een nieuwe afdeling met nieuwe collega’s!

Dit breng je mee:
Bij deze pittige baan past een afgeronde opleiding HBO Social Work (pre), SPH (pre), Maatschappelijk
Werk of Toegepaste Psychologie. En verder:

 • heb je enige ervaring in het gedragstherapeutisch werken met groepen;
 • wil je wisselende diensten werken (7.30-16.00 uur en van 14.30-23.00 uur/ geen nachtdiensten).


Enthousiast geworden, maar nog niet helemaal zeker? 
Kom dan naar onze Meet & Greet op woensdagmiddag 5 februari van 14.00 tot 18.00 uur in Zutphen. Op deze middag kun je met ons kennismaken en al je vragen stellen! Meld je hier aan.

Al helemaal overtuigd?
Stuur dan jouw actuele cv en korte motivatie via de solliciteerbutton op de site uiterlijk vrijdag 28 februari 2020. Als jouw CV en motivatie passen bij het profiel, word je binnen 3 werkdagen gebeld voor een telefonische intake door recruiter Annette Stuurwold. Een selectiegesprek is de volgende stap en vindt vaak plaats binnen een week na het telefonisch contact. Een meeloop dag in de kliniek volgt daarna en is onderdeel van de selectie.

Een referentiecheck en een assessment kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure. Ook kan, wanneer de functie hierom vraagt, een online screening op sociale media plaatsvinden. Een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van de aanstelling.


Annette Stuurwold

 

Als je vragen heb, mag je altijd bellen of Whatsappen naar: Annette Stuurwold, recruiter Piet Roordakliniek Zutphen via 06 13864869 of via a.stuurwold@tactus.nl

Sollicitatieformulier Sociotherapeut

Deel dit bericht: